Przełom Online
Pyszne ciasto z owocami na deser
Jeśli tęsknicie za smakami lata, możecie wypróbować nasz przepis. To także propozycja dla osób, które nie mogą jeść glutenu.
0
To ciasto mogą jeść także osoby z nietolerancją glutenu
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
ulubione owoce (mogą być z puszki)
2 galaretki owocowe rozpuszczone w 3 szklankach wody
biszkopt: 4 jajka, 20 dag cukru, 0,5 szklanki mąki kukurydzianej, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier. Miksując, dodajemy po kolei po jednym żółtku.
Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
Dokładnie wymieszane ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Na ostudzony biszkopt nakładamy ulubione owoce (mogą być z puszki). Zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.