Przełom Online
Keks bananowy z orzechami i czekoladą
Dziś polecamy smaczne ciasto bananowe z bakaliami. Jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Nie potrzeba miksera, wystarczy wymieszać łyżką.
0
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
SKŁADNIKI:
4 dojrzałe banany
1/2 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki (225 g)
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 jajko
1/4 kostki masła (50g)
75 g orzechów laskowych, pekan lub włoskich
3/4 tabliczki czekolady
WYKONANIE:
Masło roztapiamy w rondelku i studzimy. Mąkę mieszamy z sodą. Banany rozgniatamy w misce widelcem. Orzechy i czekoladę siekamy. Do bananów dodajemy cukier, mąkę, następnie jajko i masło. Całość niezbyt dokładnie mieszamy (ciasto powinno być grudkowate]) Na końcu dodajemy orzechy i czekoladę. Pieczemy w 180 stopniach około 75 minut.